0

راهنمای جامع عمل بینی: هر آنچه باید بدانید!

بازدید 197

عمل بینی چیست؟ 

بینی برجسته ترین ویژگی صورت است و عمل بینی و تغییر در اندازه یا شکل آن می تواند به طور چشمگیری ظاهر فرد را تغییر دهد.

عمل بینی چیست؟

جراحی بینی (رینوپلاستی) نوعی جراحی پلاستیک است که شکل و اندازه بینی شما را تغییر می دهد. عمل بینی انتخابی محبوب برای افرادی است که از اندازه یا ظاهر بینی خود ناراضی هستند. دلایل انجام جراحی زیبایی بینی می تواند تغییر ظاهر و زیبایی بینی، بهبود تنفس و یا هر دو آن باشد.میتوان با جراحی بینی استخوان، غضروف، پوست یا هر سه را تغییر داد.

مراحل انجام عمل بینی

مراحل انجام عمل بینی

عمل بینی شامل مراحل زیر است:

مرحله ۱: بیهوشی

برای راحتی فرد در طول عمل جراحی بینی، داروهایی تجویز می شود که این داروها می توانند باعث بیهوشی عمومی (خواب عمیق) یا بیهوشی موضعی همراه با آرامبخش (بی حسی در بینی) باشد. پزشک شما بهترین گزینه را برای شما توصیه خواهد کرد.

مرحله ۲: ایجاد برش

جراح با ایجاد برش های کوچک در داخل یا بیرون بینی، به ساختارهای زیرین بینی دسترسی پیدا می‌کند. این برش ها ممکن است در نوک بینی، داخل سوراخ بینی یا در خط مرزی بین بینی و صورت انجام شود. ایجاد برش در عمل بینی (رینوپلاستی) بستگی به نوع جراحی و تکنیک‌های مورد استفاده دارد. دو روش اصلی برای ایجاد برش در رینوپلاستی وجود دارد: رینوپلاستی باز و رینوپلاستی بسته.

  • رینوپلاستی باز:

برای دسترسی بهتر به ساختارهای زیرین، برشی روی نوار کوچک بافتی که سوراخ های بینی شما را جدا می کند ایجاد می شود.

  • رینوپلاستی بسته:

برش ها به طور کامل در داخل سوراخ های بینی شما ایجاد می شود که جای زخم را در ناحیه ای پنهان تر قرار می دهد.

مرحله ۳: تغییر شکل بینی

بینی‌ای که بیش از حد بزرگ است ممکن است با برداشتن استخوان یا غضروف کوچک شود.جراح به دقت پوست را از استخوان و غضروف زیرین جدا می کند. سپس برای رسیدن به شکل و اندازه دلخواه، استخوان و غضروف را تغییر شکل می دهد.

 گاهی اوقات جراحی بینی ممکن است نیاز به اضافه کردن پیوندهای غضروفی داشته باشد.رایج ترین مورد استفاده از غضروف تیغه بینی (دیواره میانی بینی) برای این منظور است. گاهی اوقات از غضروف گوش یا به ندرت از قسمتی از غضروف دنده استفاده می شود.

مرحله ۴: اصلاح انحراف تیغه بینی

اگر تیغه بینی (دیواره جداکننده سوراخ های بینی) شما کج شده و بر تنفس تأثیر می گذارد، جراح می تواند آن را صاف کرد و برجستگی های داخل بینی را برای بهبود تنفس کاهش داد.

مرحله ۵: بستن برش

بعد از انجام عمل بینی زمانی که فرم بینی به شکل دلخواه تراشیده شد،برش های قبلی بسته می شوند و پوست و بافت بینی دوباره پوشانه میشوند.

مرحله ۶: بهبودی

به احتمال زیاد قبل از رفتن به خانه چند ساعت را در بخش ریکاوری سپری خواهید کرد. انتظار تورم، کبودی و کمی ناراحتی در چند روز اول را داشته باشید. داروهای مسکن می توانند به کنترل ناراحتی کمک کنند.

هزینه عمل بینی 1403

هزینه عمل بینی 1403

هزینه عمل بینی در ایران در سال 1403 به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • دستمزد جراح: دستمزد جراحان مختلف بسته به تجربه، مهارت و شهرت آنها متفاوت است. به طور کلی، دستمزد جراحان معروف تر و با تجربه تر بیشتر است.
  • نوع بینی: نوع بینی شما نیز بر هزینه عمل تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، عمل بینی های پیچیده تر مانند عمل بینی ثانویه یا عمل بینی های ترمیمی معمولاً گران تر از عمل های ساده تر هستند.
  • محل جراحی: هزینه جراحی در شهرهای بزرگتر مانند تهران و مشهد معمولاً بیشتر از شهرهای کوچکتر است.
  • نوع بیهوشی: می توانید بین بیهوشی موضعی یا بیهوشی عمومی یکی را انتخاب کنید. بیهوشی عمومی معمولاً گران تر از بیهوشی موضعی است.
  • هزینه های جانبی: هزینه های جانبی مانند هزینه آزمایشات، داروها و مراقبت های بعد از عمل نیز باید در نظر گرفته شود.

با توجه به عوامل گفته شده، هزینه عمل بینی در کشور ما تقریبا بین 25 تا 100 میلیون تومان متغیر است.

هزینه عمل بینی در تهران

با توجه به این عوامل، هزینه عمل بینی در تهران در سال 1403 می تواند بین 35 تا 100 میلیون تومان متغیر باشد.

انواع مدل های عمل بینی 

انواع مدل های عمل بینی 

جراحی های زیبایی بینی از نظر تکنیک های مورد استفاده جراح  برای مدل های مختلف بینی متفاوت هستند.در ادامه ما به معرفی انواع عمل های بینی میپردازیم.

عمل بینی گوشتی

بینی گوشتی چیست؟

بینی گوشتی معمولا دارای غضروفی ضعیف است و در مردان شایع تر است. همچنین، بینی گوشتی اغلب دارای نوک گوشتی است که به سمت پایین برگشته است، به همراه پره های بینی که به طور معمول باز و ضخیم هستند.

ویژگی هایی بینی گوشتی

  • پوست ضخیم روی نوک بینی
  • منافذ قابل مشاهده پوست بینی
  • پره های بینی پهن
  • نوک بینی بزرگ و گرد
  • قسمت پایین پهن بینی
  • غضروف اسکلت نازک و ضعیف بینی

اگر موارد ذکر شده را در بینی خود مشاهده می کنید، بینی شما گوشتی است.

عمل بینی گوشتی چگونه انجام میشود؟

جراحی زیبایی بینی های گوشتی به مجموعه مهارت های خاصی نیاز دارد. جراحان می گویند که چالش کار در بازسازی و تغییر اندازه بینی در عین حال حفظ تناسب آن با صورت و  حفظ ویژگی های متمایز آن است.

در جراحی بینی های گوشتی هدف ایجاد یک فرم جدید (ز طریق پیوند غضروف) و درصورت لزوم کاهش اندازه پره های بینی است.

به دلیل ضخیم بودن پوست، زمان زیادی طول می کشد تا ورم بینی بعد از جراحی  کاهش یابد، بنابراین بیمار باید حداقل یک سال صبر کند تا نتایج نهایی را که معمولاً پس از 6 ماه دائمی و غیرقابل برگشت هستند، به دست آورد.همچنین مهم است که بیماران انتظارات واقع بینانه داشته باشند.

عمل بینی استخوانی

بینی استخوانی، که به آن بینی غضروفی نیز گفته می شود، نوعی بینی است که در آن ساختار داخلی بینی از استخوان تشکیل شده است. این نوع بینی در مقایسه با بینی های گوشتی که بیشتر از غضروف تشکیل شده اند، برجسته تر و محکم تر به نظر می رسد.

ویژگی های بینی استخوانی 

  • پل بینی برجسته
  • پوست نازک تر
  • ظاهر باریک تر.
  • احساس سفت تر
  • نوک بینی تیز
  • سوراخ های بینی کوچکتر
  • پوست براق

عمل بینی طبیعی

عمل بینی طبیعی نوعی جراحی زیبایی بینی است که با هدف ایجاد ظاهری طبیعی و متناسب با اجزای صورت فرد انجام می شود. در این روش جراح تلاش می کند تا ضمن حفظ ساختار طبیعی بینی، ایرادات و نواقص آن را اصلاح کند به گونه ای که بینی پس ازعمل با سایر اجزای صورت تناسب داشته باشد و مصنوعی یا غیرطبیعی به نظر نرسد.

عمل بینی فانتزی و نیمه فانتزی

 دو نوع از محبوب‌ترین جراحی‌های زیبایی بینی میتوان به عمل بینی فانتزی و نیمه فانتزی اشاره کرد، که برای تغییر شکل بینی و رسیدن به ظاهری دلخواه انجام می‌شوند. هر دو نوع این عمل می‌توانند ایرادات و نواقص بینی را اصلاح کرده و تعادل و تناسب را در چهره فرد ایجاد کنند. با این حال، تفاوت‌هایی بین این دو روش وجود دارد که در نتیجه کار به شدت تاثیرگذار است.

عمل بینی فانتزی

این عمل با هدف ایجاد ظاهری خاص و منحصر به فرد برای بینی انجام میشود و این نوع از عمل باعث ایجاد قوس تیز و زاویه دار و نوک بینی کوچک و سربالا و ایجاد سوراخ هایی باریک میشود، این روش با به وجودآوردن خطوط و زوایای تیز و برجسته برای افرادی که به دنبال ظاهری خاص و متمایز برای بینی خود هستند بسیار مناسب است.

عمل بینی نیمه فانتزی

این عمل با هدف ایجاد ظاهری متعادل و متناسب با سایر اجزای صورت انجام میشود و این نوع از عمل باعث ایجاد ملایم و طبیعی و نوک بینی کوچک و سربالا به طور متعادل و ایجاد سوراخ هایی متناسب با فرم بینی و صورت میشود، این روش با به وجودآوردن خطوط و زوایای نرم و ظریف برای افرادی که به دنبال ظاهری افرادی که به دنبال ظاهری طبیعی و متناسب برای بینی خود هستند بسیار مناسب است.

علاوه بر نکاتی گفته شده این دو روش تفاوت های دیگری هم دارند عمل بینی فانتزی معمولا پیچیده تر از عمل بینی نیمه فانتزی است و به زمان و مهارت بیشتری از سوی جراح نیاز دارد و دوره نقاهت عمل بینی فانتزی ممکن است کمی طولانی تر از عمل بینی نیمه فانتزی باشد.همچنین هزینه عمل بینی فانتزی معمولا بیشتر از عمل بینی نیمه فانتزی است.

عمل بینی مردانه

عمل بینی مردانه یک عمل جراحی است که به طور خاص برای ویژگی های صورت مردان طراحی شده است. این جراحی به نگرانی هایی در مورد اندازه، شکل، تقارن و عملکرد تنفسی بینی رسیدگی می کند. هدف این است که بینی با ظاهری طبیعی ایجاد شود که مکمل بقیه اجزای صورت بوده و ویژگی های مردانه را حفظ کند.

آناتومی بینی مردانه معمولا دارای پوست ضخیم تر و استخوان و ساختار غضروفی قوی تری هستند.هدف این عمل حفظ  ظاهری مردانه و متعادل است و تمرکز جراح بر ایجاد پل بینی صاف یا قوس ملایم، نوک بینی کوچکترو حفظ اندازه متناسب سوراخ های بینی است. برخی مطالعات نشان می دهد که مردان به دلیل پوست ضخیم تر ممکن است دوره تورم کمی طولانی تری را تجربه کنند.

عمل بینی عروسکی

“عمل بینی عروسکی” یک اصطلاح پزشکی نیست، اما به نوعی ازجراحی بینی اشاره دارد که هدف آن دستیابی به نتایج زیبایی خاصی شبیه به بینی های کوچک و سربالایی است که اغلب روی عروسک ها دیده می شود.

 بسته به آناتومی خاص شما و نتایج دلخواه، جراح ممکن است از تکنیک هایی برای موارد زیر استفاده کند:

  • تراشیدن قوز یا برآمدگی های پل بینی برای ظریف تر کردن آن.
  • بالا بردن یا تغییر شکل نوک بینی برای ایجاد ظاهری سربالا.
  • کاهش عرض بینی

عمل بینی عروسکی، هدف ایجاد ظاهری خاص و فانتزی است که ممکن است با تناسبات صورت فرد کاملا همخوانی نداشته باشد.این نوع جراحی برای همه افراد مناسب نیست. برای بحث در مورد اهداف خود و اطمینان از مطابقت آنها با ویژگی های صورت و نتایج قابل دستیابی، مشورت با یک جراح پلاستیک صورت واجد شرایط ضروری است.

عمل بینی ترمیمی

جراحی ترمیمی بینی، به منظور برطرف کردن نقص ها و ایراداتی که در عمل اولیه بینی به طور کامل رفع نشده و یا حتی در برخی موارد بعد از عمل اول، مشکلات جدیدی در بینی شده است، انجام می گیرد.

عدم تقارن در دو طرف بینی، باقی ماندن قوز بینی، انحراف تیغه بینی، مشکلات تنفسی و باریک شدن بیش از حد سوراخ‌های بینی و حتی عدم رضایت بیمار از ظاهر بینی پس از عمل میتوانند عوامل انجام عمل بینی ترمیمی باشند.

انواع جراحی ترمیمی بینی

  • جراحی ترمیمی جزئی:

در صورتی که ایرادات باقی‌مانده از عمل اولیه جزئی باشند، می‌توان با تزریق بی‌حسی موضعی و در مطب جراح، آنها را رفع کرد. سوهان کشیدن بینی برای رفع قوز باقی‌مانده از عمل اولیه، نمونه‌ای از این نوع جراحی است.

  • جراحی ترمیمی کامل:

در مواردی که ایرادات بینی پیچیده‌تر و عمیق‌تر باشند، نیاز به جراحی ترمیمی کامل در اتاق عمل و تحت بیهوشی عمومی است. در این نوع جراحی، جراح با ظرافت و دقت بالا، ایرادات بینی را اصلاح می‌کند و تلاش می‌کند تا ظاهری طبیعی و متناسب با سایر اجزای صورت برای بیمار ایجاد کند.

جراحی بینی کج

بینی کج، یکی از تاثیرگذارترین عوامل بر عدم حفظ تقارن و زیبایی صورت است.اما امروزه با استفاده از روش های مختلف از جمله انواع جراحی های زیبایی و درمانی بینی، با این مشکل مقابله کرد و آن را اصلاح کرد.

مشکلات جراحی بینی کج

  • صاف کردن پل کج بینی
  • اصلاح نوک کج بینی
  • باریک کردن بینی پهن
  • تنظیم اندازه یا زاویه کلی بینی

در طی انجام عمل بینی، جراح استخوان و غضروف بینی را برای ایجاد ظاهری صاف‌تر و متقارن‌تر تغییر شکل می‌دهد.

انواع تکنیک های عمل بینی

انواع تکنیک های عمل بینی

روش های مختلفی برای انجام عمل بینی وجود دارد که ما در ادامه بصوت خلاصه هرروش را بررسی میکنیم.همواره در نظر داشته باشید که انتخاب بهترین روش به عوامل مختلفی از جمله شکل فعلی بینی، اهداف بیمار و مهارت جراح بستگی دارد.

عمل بینی باز open rhinoplasty

در جراحی بینی باز، برش کوچکی بین سوراخ های بینی ایجاد می شود. از آنجایی که پوست بینی برای مشاهده ساختار زیرین کنار زده می شود، به آن باز گفته می شود.از طرف دیگر، جراحی بینی بسته این برش را ندارد. کل جراحی از طریق سوراخ های بینی و بدون جای زخم خارجی انجام می شود.

مزایای جراحی بینی باز:

  • دید بهتر به کل ساختار داخلی بینی برای جراح
  • سهولت در تغییر شکل بینی متناسب با خواسته های بیمار
  • ثبات بیشتر بینی بعد از عمل به دلیل استفاده از عناصر ساختاری برای جلوگیری از فرو ریختگی یا ضعیف شدن بینی در بلند مدت
  • البته نوک بینی بعد از جراحی بینی باز، بی حسی بیشتری را تجربه می کند.
  • این روش همچنین شایع تر از جراحی بینی بسته است، بنابراین پیدا کردن یک جراح باتجربه و واجد شرایط ممکن است آسان تر باشد.

معایب جراحی بینی باز:

  • جراحی زمان برتر و پیچیده تری است.
  • معمولا یک جای زخم کوچک باقی می گذارد، اگرچه بهترین جراحان می توانند ظاهر آن را پنهان کنند.
  • دوره نقاهت طولانی تر و احتمال کبودی و تورم بیشتر وجود دارد.

عمل بینی بسته close rhinoplasty

جراحی بینی بسته نوعی جراحی بینی است که در آن برش ها کاملاً داخل سوراخ های بینی ایجاد می شود. این یعنی هیچ گونه جای زخم خارجی روی بینی باقی نمی ماند. 

مزایای جراحی بینی بسته:

  • زمان جراحی کمتر
  • روش ساده تر
  • بدون جای زخم خارجی
  • دوره نقاهت کوتاه تر (اگرچه میزان کبودی در هر دو روش مشابه است)

معایب جراحی بینی بسته:

  • دید جراح محدودتر است.
  • تغییرات ایجاد شده محدودتر بوده و امکان انجام کارهای ظریف وجود ندارد.
  • همچنین برش های ایجاد شده در جراحی بینی بسته ممکن است ساختار بینی را ضعیف تر کند که باعث می شود حفظ ثبات آن در آینده چالش برانگیزتر شود.

چه زمانی از کدام تکنیک عمل بینی استفاده می شود؟

  • جراحی بینی بسته:برای برطرف کردن بیرون زدگی استخوان یا اصلاح انحراف تیغه بینی، جراحی بینی بسته انتخاب خوبی است زیرا به برش های اضافی نیاز ندارد. برش های کمتر به معنای تورم کمتر، خطر کمتر عفونت و بهبودی سریع تر است.
  • جراحی بینی باز:هرگونه تغییر قابل توجه در ظاهر بینی بهتر است با جراحی بینی باز انجام شود. برای حفظ تقارن بینی یا کاهش غضروف، دید بهتر به کل ساختار بینی ضروری است و دستیابی به دقت در جراحی بینی باز آسان تر است.

عمل بینی با لیزر (فراصوت) PIEZO Rhinoplasty

در طول سال‌ها، تکنیک‌های مختلفی برای انجام عمل بینی ابداع و به کار گرفته شده است. یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین این روش‌ها، رینوپلاستی پیزو (فراصوت) نام دارد. این تکنیک نوآورانه با استفاده از امواج فراصوت، انقلابی در جراحی بینی ایجاد کرده و به جراحان امکان می‌دهد تا با دقت و ظرافت بیشتری به فرم دلخواه بیمار دست پیدا کنند.

 عمل جراحی بینی، یکی از پیچیده‌ترین و ظریف‌ترین اعمال در حیطه جراحی پلاستیک صورت به شمار می‌رود. این عمل به منظور اصلاح ساختار و ظاهر بینی انجام می‌شود بر خلاف روش‌های سنتی که از چکش و اسکنه برای تغییر شکل استخوان‌های بینی استفاده می‌کردند، از ابزارهای بسیار دقیق‌تری بهره می‌برد. در این روش با دقت بالا و آسیب کمتر به بافت‌های نرم، نتایج بهتری را به همراه دارد.

کاربردهای رینوپلاستی پیزو:

می‌تواند برای رفع مشکلات مختلف ظاهری و عملکردی بینی، از جمله موارد زیر به کار گرفته شود:

  • قوز بینی
  • انحراف بینی
  • عدم تقارن
  • پهن بودن یا بزرگ بودن بینی
  • سایر مشکلات

روند انجام عمل بینی با لیزر 

در این روش برخلاف روش‌های سنتی که از چکش و اسکنه استفاده می‌شد، از دستگاهی به نام پیزوتوم برای تغییر شکل و کوچک کردن استخوان‌های بینی استفاده می‌شود. پیزوتوم ابزاری تخصصی است که امواج فراصوت را مستقیماً به استخوان بینی منتقل می‌کند و بدون آسیب به بافت‌های نرم اطراف، آن را تراش می‌دهد. از آنجایی که انرژی امواج فراصوت به طور اختصاصی روی استخوان متمرکز می‌شود، هیچ آسیبی به بافت‌های نرم اطراف وارد نمی‌شود و در نتیجه، تورم و کبودی بعد از جراحی به حداقل می‌رسد.

دستگاه پیزوتوم دارای سری‌های مختلفی است که به شکل ابزارهای مخصوص تراش طراحی شده‌اند و برای تغییر شکل استخوان بینی به کار می‌روند.

  1. بیهوشی: این فرآیند با بیهوشی عمومی انجام می‌شود تا بیمار در طول عمل هیچ‌گونه دردی را احساس نکند.
  2. ایجاد برش: جراح بسته به نیاز و تکنیک مورد استفاده، برش‌هایی را در ناحیه ستون میانی جداکننده سوراخ‌های بینی و یا در داخل بینی ایجاد می‌کند.
  3. تراش و فرم‌دهی: از دستگاه پیزو برای تراش و فرم‌دهی دقیق استخوان‌ها و غضروف‌های بینی استفاده می‌شود. این دستگاه با استفاده از امواج فراصوت، بافت‌های بینی را به طور ظریف و دقیق تراش می‌دهد و به جراح امکان می‌دهد تا به ظرافت هرچه تمام‌تر، فرم دلخواه بینی را ایجاد کند.
  4. بستن برش‌ها: پس از اتمام فرآیند تراش و فرم‌دهی، جراح برش‌ها را با دقت می‌بندد تا جای زخم‌های کم‌رنگی باقی بماند.

مزایای عمل بینی با لیزر پیزو

  • دقت و ظرافت بالا: در رینوپلاستی پیزو، از امواج فراصوت با فرکانس بالا برای تراش و فرم‌دهی استخوان‌های بینی استفاده می‌شود. این امواج با دقت و ظرافت بسیار بالایی عمل می‌کنند و به جراح امکان می‌دهند تا جزئیات ظریف را با دقت بیشتری کنترل کنند.
  • کاهش آسیب به بافت‌ها: برخلاف روش‌های سنتی که از ابزارهای مکانیکی مانند چکش و اسکنه برای تراش استخوان استفاده می‌شد، جراحی با لیزر به دلیل عدم نیاز به این ابزارها، آسیب کمتری به بافت‌های اطراف بینی مانند پوست، عضلات و اعصاب وارد می‌کند.
  • کاهش تورم و کبودی: به دلیل آسیب کمتر به بافت‌ها، تورم و کبودی ناشی از جراحی با لیزر پیزو به طور قابل توجهی کمتر از روش‌های سنتی است. این امر به بیمار کمک می‌کند تا دوره نقاهت کوتاه‌تر و راحت‌تری را تجربه کند.
  • نتایج طبیعی‌تر: با توجه به دقت و ظرافت بالای این روش، نتایج این عمل به طور طبیعی‌تر و متناسب‌تر با چهره بیمار خواهد بود.

عوارض احتمالی عمل بینی با لیزر 

در حالی که این روش نسبت به روش‌های سنتی مزایای متعددی دارد، درک این نکته مهم است که هر جراحی با درجات مختلفی از ریسک همراه است. در ادامه به بررسی عوارض احتمالی با استفاده از روش پیزو می‌پردازیم:

عوارض عمومی جراحي بینی با لیزر 

  • خونریزی و هماتوم (تجمع خون): این عارضه می‌تواند در حین یا بعد از جراحی رخ دهد. اکثر خونریزی‌ها خفیف بوده و با فشار یا پانسمان کنترل می‌شوند. تشکیل هماتوم ممکن است نیاز به تخلیه داشته باشد.
  • عفونت: مانند هر جراحی دیگری، خطر عفونت وجود دارد. این خطر با تکنیک استریل مناسب و آنتی‌بیوتیک‌ها به حداقل می‌رسد.
  • پرفوراسیون سپتوم بینی: این مشکل به وجود آمدن سوراخ در سپتوم، دیواره جداکننده حفره‌های بینی، اشاره دارد. این عارضه می‌تواند باعث ایجاد سوت زدن یا مشکل در تنفس شود. به دلیل کنترل دقیق‌تر، خطر این عارضه با پیزو کمتر است، اما همچنان احتمال وقوع آن وجود دارد.
  • مشکلات تنفسی: احتقان یا مشکلات تنفسی موقت بینی بعد از جراحی شایع است. در موارد نادر، مشکلات تنفسی دائمی نیز ممکن است رخ دهد.
  • تغییر حس بویایی: بی حسی در داخل یا اطراف بینی بعد از جراحی شایع است و معمولاً به مرور زمان برطرف می‌شود. با این حال، تغییرات دائمی حس بویایی نیز ممکن است ایجاد شود.
  • جوش‌گاه: در حالی که هدف این روش به حداقل رساندن جای زخم است، اما ایجاد برخی جای زخم اجتناب ناپذیر است. روش بسته استفاده شده با پیزو معمولاً منجر به جای زخم‌های کم‌رنگ‌تر می‌شود.
  • نتیجه زیبایی غیرمطلوب: در صورتی که بیمار از نتایج زیبایی راضی نباشد، ممکن است نیاز به عمل ترمیمی وجود داشته باشد.

عوارض احتمالی خاص جراحي با ليزر

  • آسیب حرارتی: اگرچه احتمال کمی وجود دارد، اما ریسک کمی برای آسیب به بافت از انرژی فراصوت استفاده شده در پیزو وجود دارد. این خطر با تکنیک و تجهیزات مناسب به حداقل می‌رسد.
  • نقص فنی دستگاه: در حالی که غیر معمول است، ممکن است در حین جراحی نقص فنی در دستگاه پیزو رخ دهد که نیاز به تغییر به روش‌های سنتی را ضروری کند.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای جراحی زیبایی با لیزر هستند؟

شرایط ایده‌آل برای افرادی که تمایل به انجام این روش را دارند:

این روش برای اصلاح نوک بینی و تغییرات غضروف مناسب نیست، زیرا این اصلاحات معمولاً با استفاده از بخیه و تکنیک‌های پیوند انجام می‌شود. پیزوتوم قادر به برش یا تغییر شکل غضروف نیست، چرا که تنها بافت متراکم استخوان، انرژی امواج فراصوت را منتقل می‌کند. بنابراین، اگر تنها نیاز به جراحی نوک بینی دارید، رینوپلاستی پیزو روش مناسبی برای شما نخواهد بود.

  • سلامت عمومی خوب: به طور کلی، افرادی که از سلامت عمومی خوبی برخوردار هستند و بیماری زمینه‌ای خاصی ندارند، کاندیدای مناسبی برای این عمل به شمار می‌روند.
  • عدم مصرف سیگار: مصرف سیگار می‌تواند روند بهبودی را با مشکل مواجه کند. بنابراین، افرادی که سیگار می‌کشند، باید حداقل دو ماه قبل از جراحی مصرف آن را ترک کنند.
  • داشتن انتظارات واقع‌بینانه: داشتن درک درست و انتظارات واقع‌بینانه از نتایج جراحی، اهمیت زیادی دارد. جراح در جلسه مشاوره به طور کامل شما را از انتظارات قابل دستیابی و روند جراحی آگاه خواهد کرد.

چرا همه جراحان از تکنیک چراحی با لیزر پیزو استفاده نمی‌کنند؟

این تکنیک به طور گسترده مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، زیرا بسیاری از جراحان با این ابزار پیشرفته و نحوه‌ی تطبیق تکنیک‌های استاندارد رینوپلاستی خود با استفاده از تکنولوژی پیزوتوم آشنایی ندارند.

عمل بینی برای چه کسانی مناسب است؟

عمل بینی برای چه کسانی مناسب است؟

اگر شرایط زیر را دارید، ممکن است جراحی بینی برای شما مناسب باشد:

  • تکمیل رشد صورت: به طور کلی، رشد صورت در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه بیست برای زنان و تا اواسط دهه بیست برای مردان کامل می شود. انجام جراحی بینی روی فردی که رشد صورتش کامل نشده توصیه نمی شود.
  • سلامت جسمانی خوب: سلامت کلی مناسب برای تحمل جراحی و داشتن دوره نقاهت راحت، ضروری است. هر گونه مشکل یا بیماری زمینه ای ممکن است نیاز به بررسی و مدیریت پیش از جراحی داشته باشد.
  • عدم مصرف سیگار: سیگار کشیدن می تواند روند بهبودی را کند کند و خطر بروز عوارض را افزایش دهد. ترک سیگار قبل از جراحی و در دوره نقاهت توصیه می شود.

نگرش مثبت و انتظارات واقع بینانه: داشتن دیدگاهی مثبت نسبت به جراحی و درک درستی از محدودیت های آن، بسیار مهم است. همچنین تعیین اهداف واقع بینانه برای بهبود ظاهر، به شما کمک می کند تا از نتایج نهایی جراحی رضایت داشته باشید.

عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

جراحی زیبایی، مانند هر عمل جراحی دیگری، با خطرات و عوارضی همراه است که در صورتی که اقدامات احتیاطی مناسب رعایت نشود، می تواند برای برخی افراد خطرناک باشد.

ویژگی افرادی که عمل بینی برای آنها خطرناک است این موارد می باشد:

شرایط پزشکی:

  • افراد مبتلا به بیماری های کنترل نشده، مانند: بیماری های قلبی، دیابت، فشار خون بالا، مشکلات تنفسی، اختلالات انعقادی خون  یا سایر بیماری های مزمن، در معرض خطر بیشتری برای عوارض حین یا بعد از جراحی هستند. قبل از انجام هرگونه عمل زیبایی، باید با پزشک خود در مورد وضعیت سلامتی خود صحبت کنید و مطمئن شوید که بیماری های شما کنترل شده اند.
  • سابقه جراحی قبلی: داشتن سابقه جراحی قبلی، به خصوص در ناحیه ای که قرار است تحت عمل زیبایی قرار گیرد، می تواند خطر عوارض را افزایش دهد.
  • مصرف دارو: مصرف برخی داروها، مانند داروهای رقیق کننده خون، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) و برخی از داروهای گیاهی، می تواند خطر خونریزی و کبودی را افزایش دهد. قبل از جراحی، باید لیست کاملی از تمام داروهایی که مصرف می کنید را به پزشک خود ارائه دهید و در مورد هر گونه تغییر در مصرف داروها یا قطع مصرف آنها قبل از عمل، سوال کنید.
  • سوء مصرف مواد: مصرف سیگار، الکل یا مواد مخدر می تواند روند بهبودی را مختل کرده و خطر عوارض را افزایش دهد. قبل و بعد از جراحی، باید از مصرف هرگونه ماده مخدر خودداری کنید.

عوامل روانی:

  • انتظارات غیر واقعی: داشتن انتظارات غیر واقعی از نتایج جراحی می تواند منجر به نارضایتی و حتی افسردگی شود. قبل از عمل، در مورد اهداف و انتظارات خود با جراح خود به طور کامل صحبت کنید و مطمئن شوید که درک درستی از آنچه می توان به دست آورد، دارید.
  • اضطراب یا افسردگی: افراد مبتلا به اضطراب یا افسردگی ممکن است در مقابله با استرس و اضطراب مرتبط با جراحی و دوره نقاهت مشکل بیشتری داشته باشند. اگر با مشکلات سلامت روان دست و پنجه نرم می کنید، مهم است که قبل از جراحی به دنبال کمک حرفه ای باشید.

عوامل مربوط به عمل:

  • نوع عمل: برخی از جراحی های زیبایی، مانند جراحی های پیچیده یا طولانی، به طور ذاتی خطرناک تر از سایرین هستند.
  • مهارت و تجربه جراح: انتخاب یک جراح پلاستیک واجد شرایط و باتجربه که در انجام نوع عمل مورد نظر شما تخصص دارد، بسیار مهم است. یک جراح باتجربه می تواند خطر عوارض را به حداقل برساند و بهترین نتیجه ممکن را برای شما به ارمغان بیاورد.
  • سلامت عمومی: داشتن یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و خواب کافی می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما و بهبود روند بهبودی بعد از جراحی کمک کند.

در نهایت، به خاطر داشته باشید که هر عمل جراحی با خطرات و عوارضی همراه است. قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی زیبایی، مهم است که تمام خطرات و مزایا را به دقت بسنجید و با یک جراح پلاستیک واجد شرایط مشورت کنید تا مطمئن شوید که این انتخاب درستی برای شما است.

مراقبت های بعد از جراحی بینی 

مراقبت های بعد از جراحی بینی 

بلافاصله بعد از جراحی:

  • به احتمال زیاد بعد از عمل با اسپلینت یا پانسمان روی بینی خود از خواب بیدار می شوید تا به حفظ شکل جدید بینی و کنترل تورم کمک کند.
  • ممکن است کمی درد، خونریزی و گرفتگی بینی را تجربه کنید که با دارو قابل کنترل است.
  • برای کاهش تورم، کمپرس سرد را روی بینی و گونه های خود قرار دهید.
  • در هنگام خواب سر خود را بالا نگه دارید تا به تخلیه مایعات و به حداقل رساندن پف کمک کند.

هفته اول:

  • انتظار کمی ناراحتی و کبودی در اطراف بینی و چشم ها را داشته باشید.
  • از فشار دادن شدید بینی برای خارج کردن مخاط خودداری کنید. در عوض، به آرامی هر گونه ترشح را با یک دستمال نرم پاک کنید.
  • با تمیز کردن دقیق اطراف محل برش ها طبق دستور پزشک، محیطی تمیز برای بهبود ایجاد کنید.
  • به یک رژیم غذایی نرم که نیاز به جویدن کمی دارد، پایبند باشید تا از فشار به بینی خود جلوگیری کنید.
  • از فعالیت یا ورزش شدید که می تواند فشار خون را بالا ببرد و خطر خونریزی را افزایش دهد، خودداری کنید.
  • برای بهبودی بهتر، استراحت کافی داشته باشید.

هفته های اول بعد از جراحی:

  • در ویزیت های بعدی با جراح خود شرکت کنید تا روند بهبود را کنترل کند و پانسمان ها را بردارد.
  • به تدریج فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید، اما از زدن عینک یا عینک آفتابی که روی بینی شما قرار می گیرد، خودداری کنید.
  • با بینی خود ملایم رفتار کنید و از ضربه زدن یا مالیدن آن خودداری کنید.
  • تورم و کبودی به تدریج فروکش می کند، اما ممکن است چند هفته یا حتی چند ماه طول بکشد تا بینی شما به شکل نهایی خود برسد.

مراقبت های بلندمدت:

  • محافظت در برابر آفتاب بسیار مهم است. از کرم ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر برای محافظت از بینی خود در برابر اشعه خورشید که می تواند باعث تغییر رنگ شود، استفاده کنید.
  • از سیگار کشیدن خودداری کنید، زیرا می تواند روند بهبودی را مختل کرده و خطر عوارض را افزایش دهد.
  • به خاطر داشته باشید که کمی بی حسی در بینی طبیعی است و ممکن است به طور کامل برطرف شود.

نحوه شستشو بینی بعد از عمل 

نحوه شستشو بینی بعد از عمل 

شستشوی بینی بعد از عمل بینی به منظور پاکسازی مجاری بینی از خون خشک شده، مخاط و دلمه ها و همچنین جلوگیری از عفونت انجام می شود. معمولاً جراحان بعد از عمل، روش شستشوی بینی را به شما آموزش می دهند. با این حال، در اینجا مراحل کلی شستشوی بینی را شرح می دهیم:

موارد مورد نیاز:

  • سرم شستشوی بینی (می توانید از سرم نمکی استریل یا محلول تهیه شده با آب مقطر و نمک غیر ید دار استفاده کنید)
  • سرنگ یا ظرف شستشو بینی (گراپ)
  • دستمال تمیز

مراحل شستشو:

  1. دست های خود را بشویید: قبل از شروع شستشو، دست های خود را با آب گرم و صابون به طور کامل بشویید.
  2. محلول را آماده کنید: اگر از سرم شستشوی بینی آماده استفاده می کنید، آن را به دمای اتاق برسانید. اگر از محلول خانگی استفاده می کنید، یک قاشق چای خوری نمک غیر یددار را در یک فنجان آب گرم (نه داغ) مخلوط کنید.
  3. سر خود را خم کنید: سر خود را به یک سمت خم کنید به طوری که یک سوراخ بینی شما رو به پایین باشد.
  4. محلول را داخل بینی بریزید: محلول شستشو را به آرامی داخل سوراخ بینی که رو به پایین است بریزید. محلول باید از سوراخ دیگر بینی خارج شود.
  5. محلول را تخلیه کنید: سر خود را صاف نگه دارید و بگذارید محلول از بینی خارج شود.
  6. سوراخ دیگر بینی را شستشو دهید: سر خود را به سمت دیگر خم کنید و مراحل 3 تا 5 را برای سوراخ دیگر بینی تکرار کنید.
  7. بینی خود را تمیز کنید: با استفاده از یک دستمال تمیز، به آرامی اطراف بینی خود را پاک کنید تا هر گونه محلول اضافی یا مخاط را از بین ببرید.

نکات شستشو بینی بعد از عمل:

  • از فشار زیاد هنگام شستشو خودداری کنید.
  • اگر در حین شستشو احساس درد یا ناراحتی کردید، شستشو را متوقف کنید و با پزشک خود مشورت کنید.
  • معمولاً جراحان توصیه می کنند که تا چند هفته بعد از عمل، دو تا سه بار در روز بینی خود را شستشو دهید.
  • از دمیدن شدید بینی بعد از عمل خودداری کنید، زیرا این می تواند باعث خونریزی یا آسیب به بینی شود.
  • اگر در مورد نحوه شستشوی بینی خود سوالی دارید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

به یاد داشته باشید: این یک مرور کلی است. برای دستیابی به بهترین نتیجه و بهبودی، مهم است که دستورالعمل های خاص پزشک خود را بعد از جراحی بینی رعایت کنید.

مزایا عمل بینی

زیبایی شناسی: 

  • بهبود تناسب صورت: بینی به عنوان یک ویژگی مرکزی صورت، نقشی اساسی در تعادل کلی آن ایفا می کند. می توان با اصلاح اندازه، شکل و زاویه بینی شما، ظاهری متناسب تر و متعادل تر با سایر اجزای صورت شما ایجاد کند.
  • رفع مشکلات خاص بینی:می تواند به طیف وسیعی از مشکلات مانند وجود برآمدگی روی پل بینی یا نوک پهن بینی، عدم تقارن، افتادگی نوک بینی یا سوراخ های بینی بزرگ رسیدگی کند.
  • افزایش اعتماد به نفس: احساس خوب نسبت به ظاهر شما می تواند تأثیر بسزایی بر عزت نفس شما داشته باشد. رینوپلاستی با رفع ناامنی ها در مورد بینی، می تواند منجر به اعتماد به نفس تازه ای شود که به طور واضح در شما نمایان خواهد شد.
  • می تواند تناسب صورت را بهبود بخشد، مشکلات خاص بینی را رفع کند و اعتماد به نفس را افزایش دهد.

عملکرد: 

  • بهبود تنفس: مشکلات ساختاری مانند انحراف تیغه بینی می تواند منجر به دشواری در تنفس شود. با اصلاح کردن این مشکلات، به جریان روان هوا و تنفس راحت تر کمک می کند.
  • کاهش مشکلات سینوسی: سینوزیت مزمن می تواند با مشکلات بینی مرتبط باشد. این جراحی زیبایی با بهبود زهکشی و جریان هوا، می تواند به کاهش این مشکلات کمک کند.
  • کیفیت خواب بهتر: گرفتگی بینی می تواند خواب را مختل کند. رینوپلاستی با بهبود عملکرد بینی به طور غیرمستقیم می تواند به کیفیت بهتر خواب شما کمک کند.
  • این عمل می تواند به تنفس راحت تر، کاهش مشکلات سینوسی و کیفیت بهتر خواب کمک کند.

ملاحظات مهم برای جراحی زیبایی بینی

  • انتظارات واقع بینانه: عمل زیبایی بینی می تواند نتایج چشمگیری به همراه داشته باشد، اما تعیین اهداف واقع بینانه بسیار حائز اهمیت است. در مورد نتیجه مطلوب خود با جراح خود به طور کامل صحبت کنید.
  • تجربه حرف اول را می زند: انتخاب یک جراح پلاستیک صورت دارای بورد تخصصی و با تجربه ی گسترده بسیار مهم است. تخصص آن ها تضمین کننده ی نتایج بهینه و به حداقل رساندن خطرات خواهد بود.

دوره نقاهت: در طول فرآیند بهبودی، انتظار تورم، کبودی و ناراحتی خفیف را داشته باشید.

معایب عمل زیبایی بینی

معایب عمل زیبایی بینی

جراحی بینی یک عمل جراحی است و مانند هر عمل دیگری با مزایا و معایبی همراه است. در اینجا برخی از معایب بالقوه آن آورده شده است:

  • خطرات جراحی: مانند هر عمل جراحی، این جراحی هم نیز با خطرات احتمالی همراه است، از جمله:
  • خونریزی
  • عفونت
  • واکنش به بیهوشی
  • مشکلات تنفسی
  • لخته شدن خون
  • عوارض جانبی: برخی از عوارض جانبی رایج، عبارتند از:
  • کبودی و تورم
  • درد و ناراحتی
  • گرفتگی بینی
  • خونریزی بینی
  • بی حسی موقت در بینی و لب فوقانی
  • نتایج دائمی: نتایج دائمی هستند، بنابراین مهم است که انتظارات واقع بینانه داشته باشید و با جراح خود در مورد ظاهر مورد نظر خود به خوبی صحبت کنید. تغییر جراحی بینی بعد از عمل دشوار و پرهزینه است.
  • محدودیت های آناتومیکی: همه افراد کاندیدای مناسبی برای این اقدام نیستند. ساختار بینی شما ممکن است انجام برخی تغییرات را محدود کند.
  • هزینه: معمولاً جراحی زیبایی بینی تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد. هزینه جراحی می تواند بسته به جراح، محل و پیچیدگی عمل متفاوت باشد.
  • دوره نقاهت: دوره نقاهت بعد از رینوپلاستی می تواند چند هفته طول بکشد. در این مدت ممکن است نیاز به مرخصی از کار یا مدرسه داشته باشید و در انجام فعالیت های خاص محدودیت هایی وجود داشته باشد.
  • عدم تضمین رضایت: همانند هر عمل جراحی زیبایی، هیچ تضمینی برای رضایت کامل از نتایج، وجود ندارد. مهم است که انتظارات واقع بینانه داشته باشید و با جراح خود در مورد خطرات و عوارض احتمالی به خوبی صحبت کنید.

جمع بندی

جراحی بینی (رینوپلاستی) یکی از متداول‌ترین عمل‌های زیبایی است که به منظور تغییر و اصلاح شکل و ظاهر بینی انجام می‌شود. این عمل جراحی معمولاً با بیهوشی عمومی یا موضعی آغاز شده و سپس جراح با ایجاد برش‌هایی در بینی، به ساختارهای استخوانی و غضروفی زیرین دسترسی پیدا می‌کند. پس از برداشتن بخش‌های اضافی، جراح به شکل‌دهی و اصلاح بینی طبق نیاز بیمار می‌پردازد. در نهایت، برش‌ها با بخیه یا چسب بسته می‌شوند. پس از جراحی نیز مراقبت‌های ویژه‌ای برای التیام و بهبود بینی ضروری است. با توجه به پیشرفت‌های روز افزون در زمینه جراحی های زیبایی، رینوپلاستی می‌تواند نتایج چشمگیری در بهبود ظاهر بینی داشته باشد.

اگر در حال تصمیم گیری برای انجام این عمل هستید، مهم است که تمام جوانب را در نظر بگیرید و با یک جراح پلاستیک صورت دارای صلاحیت مشورت کنید. جراح می تواند به شما در درک مزایا و معایب این عمل و اینکه آیا گزینه مناسبی برای شما است یا خیر، کمک کند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *